Theo Van Nieuwenhuysen (70) overleden

In zijn woning op de Edingsesteenweg in Asse overleed woensdag Theo Van Nieuwenhuysen op 70-jarige leeftijd na een slepende ziekte.

Van Nieuwenhuysen is vooral bekend van de nv Credimo, dat hij in 1970 uit het niets oprichtte en uitbouwde tot de levensverzekeringsmaatschappij met een actuele balans van één miljard euro.

De holding Groep Credimo is nationaal actief en heeft 110 personeelsleden in dienst.

Van Nieuwenhuysen was, als zoon van een verzekeringsmakelaar, al zeer jong gebeten door de financiële wereld. Hij stapte al op zijn zestiende in het verzekeringskantoor van zijn vader.

Toen hij op 25-jarige leeftijd met Credimo van start ging, eerst nog in de vorm van een kapitalisatiemaatschappij, oogstte hij in de beginjaren vooral veel scepsis.

‘Ik heb nooit iemand gekend die met meer doorzettingsvermogen en verbetenheid heeft gevochten voor de doelen die hij zich vooropzette als Theo. En die doelen ook realiseerde’, zegt schepen Michel Vanhaeleweyck, decennialang vriend en vertrouweling van Van Nieuwenhuysen.

Van Nieuwenhuysen, die zichzelf een katholieke liberaal noemde en ook steeds een trouwe Assese Gildeman bleef, zetelde van 1989 tot 2006 in de Assese gemeenteraad voor Open VLD.

Zijn politieke invloed in Asse was echter vooral groot achter de schermen, onder meer als uitgever van de toenmalige liberale spreekbuis De Koerier.

Ook het sport- en verenigingsleven van Asse was hij jarenlang een gulle sponsor.

De uitvaartplechtigheid heeft plaats op zaterdag 20 september om 11 uur in de Sint-Martinuskerk in Asse.

theo van nieuwenhuysen

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk