Affiche Hopduvelfeesten 2014 onthuld

De Nederlandse rapper Gers Pardoel, Raymond Van het Groenewoud en de Clement Peerens Explosition worden de topnamen op de tweejaarlijkse Assese Hopduvelfeesten op 12,13 en 14 september. De stoet krijgt dit keer een sterk muzikaal tintje.

Eerder werd al bekend dat ‘Assenaar in de kijker’ Josse De Pauw twee weken als rode draad door het tweejaarlijkse Hopduvelevenement zal waren. De afspraak met deze immer drukbezette artistieke duizendpoot blijkt overigens al in 2010 vastgelegd.

‘Willy Marivoet polste me of ik interesse had. Eerst hield ik de boot af. Maar Willy is een lieve pitbull: vriendelijk en geduldig, maar hij laat zijn prooi niet los. In 2010 was mijn agenda voor september 2014 nog het enige lege blad. Ik heb toen toegezegd, ook een beetje om er vanaf te zijn, maar ik beklaag het me niet. Nu september ’14 met rasse schreden nadert, kijk ik er met een steeds groter wordend enthousiasme naar uit’, aldus De Pauw.

De driedaagse Hopduvelformule borduurt voort op de edities van 2010 en 2012. Het Boekfosplein blijft het epicentrum. Logistiek wordt van twee ingangen naar één hoofdingang overgestapt. Op vrijdag en zaterdag zijn de activiteiten betalend, op zondag blijven ze gratis.

Dochter van de Hopduvel

Op vrijdag 12 september mag de beloftevolle 19-jarige Stien Bovijn uit Mollem de muzikale aftrap geven. Assenaar Geoffrey Debondt regisseert het openingsspektakel, waarbij de jonge Aalsterse musicalactrice Yani Ausloos de – nieuw gecreëerde – dochter van de Hopduvel vertolkt, op de vlucht voor de boze hopboeren. De jonge Assese musicalvereniging Musicalia en oud-leerlingen van de academie August De Boeck kleuren mee het visuele en muzikale spektakel.

Andere namen op vrijdag zijn Flat Earth Society & Josse De Pauw, de festivalband Radio Guga met Guga Baul en dj’s Pat Krimson en Bobby Ewing.

Het programma op zaterdag start in de namiddag met het kinderdorp, afgesloten in de vooravond met een concert van Bandits. Het avondprogramma start met Halve Neuro met Slongs Dievanongs, gevolgd door de populaire Nederlandse rapper Gers Pardoel, de Clement Peerens Explosition en dj’s Viduo Kastaar en T-Mastis.

Stoet kleurt muzikaal

De Hopduvelstoet op zondagnamiddag zal bestaan uit 40 hoofdzakelijk Assese groepen, wijken en verenigingen en 1000 figuranten. Stoetbouwer Joris Vanderveken liet zich dit keer inspireren door de muziek die tijdens de vaak eentonige hoppepluk voor wat afleiding en afwisseling zorgde. Het bier brouwen, de schepping van de Hopduvel en de brandduvels blijven de andere vaste onderdelen van de stoet.

Het slotfeest op de Boekfos wordt ingezet door de ruim honderdkoppige Propere Fanfare van de Vieze Gasten uit de Gentse volkswijk De Brugse Poort, gevolgd door De Corsari’s, de ambianceband met Roel Vanderstukken en Sarah.

Raymond Van het Groenewoud gaat het slotspektakel, de duvelverbranding en het vuurwerk vooraf. Afsluiter wordt net als vorige keer de coverband The Kings of Pop.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk