OLV Campus Asse krijgt kiss-and-ride

In het OLV Ziekenhuis campus Asse starten na het bouwverlof de werken aan een kiss-and-ride-zone en de renovatie van de materniteitskamers. Dat gebeurt in combinatie met een gevelrenovatie aan twee vleugels van het gebouw.

De gevels van deze bouwblokken worden bekleed met beplating, die voor een goede isolatie en een frisse uitstraling moet zorgen.

‘Het OLV Ziekenhuis wil beter toegankelijk zijn voor patiënten en bezoekers. Er is nu eenmaal geen ruimte voor een eigen uitgebreide parking op onze campus in Asse’, zegt algemeen directeur Marc Van Uytven.

‘Maar we gaan het wel mogelijk maken dat patiënten die met de wagen naar het ziekenhuis worden gebracht, gemakkelijk kunnen in- of uitstappen aan de centrale inkom. Vóór de inkom wordt er een luifel geplaatst.’

‘Ook de bestrating wordt verbreed, zodat er een kiss-and-ride zone ontstaat voor patiënten die met de wagen naar het ziekenhuis worden gebracht. Zij kunnen voor de toegangsdeur, beschut tegen de weerselementen, comfortabel uit- of instappen.’

De bushalte van De Lijn wordt een beetje verplaatst en ook de toegangsweg naar de Spoeddienst – op de verdieping onder de inkom – wordt geoptimaliseerd.

Nieuwe materniteitskamers

Eveneens na het bouwverlof worden de materniteitskamers aangepakt. Vorig jaar werd het verloskwartier al helemaal vernieuwd. De renovatie verloopt in verschillende fasen en zal tijdelijk ook voor een aantal verhuisbewegingen zorgen.

‘Er wordt geopteerd voor een gezellige, rustgevende stijl met veel aandacht voor ruimte en natuurlijke lichtinval’, zegt dokter Eric Wyffels, medisch directeur.

‘Uiteraard worden de nieuwe kamers uitgerust met alle moderne voorzieningen, waaronder een aparte douche in elke kamer.’

materniteit OLV Asse

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk