Merchtem huldigt Peter Robijns

Peter Robijns 2Heel wat vertrouwde Opwijkse gezichten in het gemeentehuis van Merchtem, bij de huldiging van Peter Robijns (43), tweede Belg in de Marathon des Sables. Peter is de kleinzoon van Roger en Maria Robijns, zoon van Willy en broer van Ineke Robijns. Een familie die in de (Opwijkse) politiek meer dan zijn sporen heeft verdiend.

In zes etappes moesten 1100 deelnemers in het totaal 250 km afleggen, in het woestijnzand en onder loodzware temperaturen. In de eerste kilometers liep Peter al verloren en moest gedeeltelijk op zijn stappen terugkeren. In de zware voorbereiding en de wedstrijd zelf verloor hij zowat 18 kg aan gewicht. Peter eindigde 18de in het klassement, was tweede Belg en liep de derde beste plaats voor een Belg ooit. Hij draagt deze mooie prestatie op aan zijn grootvader Roger.

Na het overschrijden van de eindmeet vroeg hij zijn vriendin Carla Kartounian ten huwelijk. Met zijn deelname zamelde Peter fondsen in voor Make A Wish. De gemeente kon dat erg appreciëren en schonk nog 500 euro bovenop de medaille die hij kreeg voor zijn prestatie.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be