Passiekruis is klaar (+ foto's)

Met de 40 vastendagen voor Pasen, tikt ook de tijd weg die ons rest tot de opvoering van De Passie in Merchtem. Stilaan valt alles in de gewenste plooi: filmopnamen zijn gemaakt, muziek is ingeblikt en ook het monumentale, lichtgevende kruis van zes bij drie meter is klaar.

Willy De Neve en Roger Boeykens hebben er eerst hun hoofd over gebroken en er daarna vele dagen lang aan gewerkt. Het kruis bestaat uit drie delen die de drie parochies (Merchtem, Mollem, Bollebeek) van de parochiefederatie Merchtem symboliseren.

Het monumentale kruis werd vervaardigd in de ‘zagerij’ van doe-het-zelf-zaak Orga (sinds kort Handy Home). Orga sponsorde tevens de nodige materialen.

Leen Merckx, samen met haar echtgenoot Frank Meysman, drijvende kracht achter het hele project stelde met trots het mooie resultaat voor aan de pers. Op zaterdag 17 maart zullen de drie delen vanuit de drie parochies naar het kerkplein van Mollem worden gedragen door groepen van zes jonge dragers.

In Merchtem wordt om 18 uur vertrokken, in Mollem om 18.15 uur en in Bollebeek om 18.30. Er zal muzikale begeleiding zijn. Om 19 uur worden de drie delen van het kruis op het kerkplein in Mollem samengevoegd. Tijdens de opvoering op Witte Donderdag zal het door de massa geloodst worden.

Leen Merckx: “Het is de eerste opvoering van De Passie in Vlaanderen. Wij hopen dat anderen ons voorbeeld zullen volgen en dat er volgend jaar of over twee jaar op een andere plek in Vlaanderen opnieuw een versie van De Passie komt”.

Ondanks het forse budget dat nodig is voor De Passie (300.000 euro) is de opvoering zelf gratis. Vanuit heel Vlaanderen worden autobussen ingelegd. Meer info op www.depassie.be. Er is ook een facebookpagina met de naam De Passie.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk