VIDEO: Vierde leerjaar Krokegem in de weer voor Voedselwacht

Het vierde leerjaar van de gemeentelijke basisschool Krokegem is een van de zes Vlaamse klasjes die meewerken aan het project Voedselwacht.

De vzw Vol-au-vent (www.volauvent.net) richt zich met de Voedselwacht tot kinderen van de basisscholen met de bedoeling de kinderen en hun directe omgeving actief te betrekken bij alle aspecten van duurzame voeding.

In het vooruitzicht van de Week van de Voedselwacht (24 maart tot 4 april) werden in samenwerking met zes pilootscholen in Vlaanderen – een in elke Vlaamse provincie plus een Vlaamse school in Brussel – zes professionele themafilmpjes opgenomen.

Het themafilmpje ‘Eten van heel dichtbij’ werd opgenomen met het vierde leerjaar van juf Hilde De Baerdemaeker van de GBS Krokegem.

De kinderen gingen onder begeleiding van Voedselcoach Joeri Cortens op bezoek bij een moestuin uit de buurt. Daar leerden ze hoe lekker versgeraapte appels smaken boven een vuurtje.

Ze roepen andere klassen in Vlaanderen op om mee te doen aan het project. Deelnemen kan door een activiteit te bedenken en die vervolgens te registreren op www.voedselwacht.be. Wie zich registreert, krijgt toegang tot extra materiaal en maakt kans op leuke prijzen.

4e klas gbs krokegem 1

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk