Voetbalsite VW Mollem verkocht

Ondernemer Kris Van Handenhoven (44) is de nieuwe eigenaar van de voetbalvelden van VW Mollem aan de Kouter. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Van Handenhoven bereikte een akkoord met de eigenaars voor het perceel van 1,3 hectare in recreatiezone. Hij is zaakvoerder van zes kinderopvangcentra en was tot 2008 eigenaar van de binnenspeeltuin De Zavelput aan de Edingsesteenweg.

De voetbalsite stond al twee jaar te koop. De gemeente Asse was niet bereid de velden aan te kopen. Er kwam onlangs wel een bod van de Mollemse parochie, maar dat haalde het dus niet.

‘We gaan het voetbaldomein vernieuwen’, zegt de nieuwe eigenaar in Het Laatste Nieuws. ‘De versleten kantine zou best verdwijnen. Ik wil tussen de twee voetbalvelden een gloednieuwe kantine bouwen met een oppervlakte van 450 vierkante meter.’

Nieuwe afspraken

VW Mollem krijgt de garantie dat ze volgend seizoen de terreinen mag gebruiken, al wil de nieuwe eigenaar nieuwe afspraken maken met de club.

‘Ik wil ook andere balsporten naar Mollem halen. Het synthetische veld kan evengoed gebruikt worden voor hockey, korfbal of krachtbal.’

Van Handenhoven laat zich voor zijn nieuwe project in Mollem bijstaan door voetbaltrainer Pascal Nevens, waarbij gedacht wordt aan jeugdstages of een voetbalacademie.

Bij VW Mollem komt de nieuwe wending duidelijk als een verrassing. Het clubbestuur vergadert donderdag en wenst niet eerder te reageren. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk