De Gildejeugd pakt nationale titel orkestenwedstrijd (+ foto's)

De Gildejeugd, de jeugdafdeling van harmonie De Gilde uit Asse, won zaterdag in het Lemmensinstituut in Leuven nu ook de nationale orkestenwedstrijd, in een organisatie Vlamo.

In de open categorie tweede afdeling kreeg het 115-koppige jeugdorkest een verbluffende score van 90,66 procent.

De vakjury – Bart Picqueur, Nico Logghe en Wim Belaen – was behoorlijk onder de indruk van de prestatie van de jonge Gildemuzikanten en hun dirigente Lieve De Rop.

De Gildejeugd kroonde zich op zondag 22 september al tot provinciaal kampioen in de tweede afdeling.

In het juryrapport staat ondermeer te lezen:

  • Dit ziet er niet alleen een hartverwarmend project uit. Het klinkt ook nog eens fantastisch. Wat een energie. Prachtig hoe alle verschillende speelniveaus geïntegreerd zijn in een totaalconcept. Blij dat ik het heb mogen zien. Bravo aan iedereen die hier wekelijks, dagelijks en vermoedelijk ook soms nachtelijks veel tijd en werklust in steekt. Een voorbeeld voor alle jeugdorkesten ten lande. Bravissimo.
  • Pluim voor deze schitterende prestatie met deze jeugdige musici. Dit verdient heel wat respect en bewondering, uniek. Heel verzorgde en muzikale vertolking met oog voor detail. Ik heb genoten. De muzikale toekomst in Asse is verzekerd. Bravo en proficiat.
  • Vol bewondering heb ik dit super enthousiast orkest mogen beluisteren. Een grote pluim voor de dirigent en orkest om deze niet altijd even gemakkelijke muziek op zo’n volwassen manier te brengen. Verzorgd samenspel, veel variatie in dynamiek en klankkleur maken de kleine foutjes ruimschoots goed. Dit was echt pure reclame voor de jeugdorkesten in al zijn facetten. Ferme chapeau.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk