VIDEO: Overrompeling in Asse-centrum voor autoloze rommeldag

De twaalfde autoloze zondag in Asse draaide uit op de grootste rommelmarkt die ooit in het centrum was te zien. Zowat het hele autovrije traject, vanaf de Wijndruif tot aan het station, inclusief de Nieuwstraat en het Kerkplein werden ingepalmd door samen 320 verkoopstandjes.

Het gemeentebestuur bespaarde dit jaar flink op het budget voor speeltoestellen – van 10.000 euro naar 3.000 euro – maar de aangepaste formule zorgde niettemin voor een vrijwel nooit geziene volkstoeloop, die zelfs op geen duizend na te schatten viel.

Fietsers maakten zelfs hun beklag dat het zo druk was, dat er nog nauwelijks te fietsen viel op de autoloze zondag. De tweedehandsverkopers hoorde je daarentegen niet klagen.

Voor deze video mochten we vooraan plaats nemen op de paardenkoets van Frans Monné, zoals ieder jaar met een zestal andere menners van de partij om de Assenaren een gratis (paarden)ritje op het autovrije parcours aan te bieden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk