Voetbaloverzicht : VK Liedekerke wint de topper

Merchtem is er niet in geslaagd om te winnen van Liedekerke. Het verloor in eigen huis met 1-2. De thuisploeg begon sterk en na een kwartier opende Ganseman de score. Met een vrije trap schoot De Coen de bezoekers langszij en 20 minuten voor tijd besliste De Coen de wedstrijd op assist van M’Barki. Zo kan FCM 2000 de positieve lijn van verleden week niet doortrekken en moet het zich met slechts vier punten uit evenveel wedstrijden stilaan zorgen maken. Liedekerke staat na deze winst op een gedeelde tweede plaats.

Bij Kester-Gooik kan men opgelucht ademhalen na een 0-2 overwinning op het veld van Lembeek. Het won voor de eerste keer dit seizoen en telt nu vijf punten uit vier wedstrijden. Na de rust werd een matige wedstrijd beslist met twee doelpunten van OztĂŒrk.

Spektakel in Mollem

Kapelle Sport heeft zijn draai in derde C gevonden. Het won afgetekend van Lennik en sluit aan bij de top. Een efficiënt Kapelle liep voor de rust uit tot 0-3 na twee doelpunten van Van Dijck en Cassenaer. Net voor affluiten kon Pottie de score nog uitdiepen. Na deze nederlaag bengelt Lennik onderaan het klassement met slechts drie punten.

In een technisch weinig hoogstaande derby liep Mollem al vrij snel 2-0 uit tegen Mazenzele. Maar na een rode kaart voor Van Den Eynde kwam Mazenzele terug in de match. Davy De Meersman scoorde uit een vrije trap en doelman Trullemans bracht groen-wit langszij via een strafschop. Tien minuten voor tijd kon diezelfde Trullemans de bezoekers op voorsprong brengen maar ditmaal miste hij de elfmeter. Een gelijkspel waar beide ploegen niets mee opschieten. Mazenzele won dit seizoen nog niet en ontvangt volgend weekend Hekelgem in eigen huis.

Topartikels bij Goeiedag.be