Korpschef Uyttersprot verlaat politie Tarl

Korpschef Eric Uyttersprot (54) ruilt de politiezone Tarl (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke) voor een functie bij de algemene inspectiedienst van de federale en de lokale politie. Dat meldt Het Laatste Nieuws. 

Assenaar Eric Uyttersprot leidt de politiezone Tarl al sinds 2001. Voordien was hij directeur personeel en directeur operaties bij de toenmalige rijkswacht van Asse. Na twaalf jaar acht hij de tijd rijp voor een nieuwe carrièrewending.

‘Mijn vertrek heeft niets te maken met de werking van de zone Tarl. Af en toe is het nodig om eens een nieuwe uitdaging aan te gaan’, stelt de korpschef, die zijn graad van hoofdcommissaris behoudt. De inspecteur-generaal en het politiecollege moeten nog afspraken maken over het tijdstip van de overstap.

De algemene inspectiedienst is een onafhankelijke dienst die onder de rechtstreekse bevoegdheid valt van de federale minister van Binnenlandse Zaken. Ze onderzoekt klachten of strafrechtelijke dossiers tegen politieambtenaren. 

Topartikels bij Goeiedag.be