Gildejeugd Asse wint provinciaal kampioenschap

De Gildejeugd, de jeugdafdeling van harmonie De Gilde uit Asse, is zondag in Jezus-Eik provinciaal kampioen geworden op de provinciale orkestenwedstrijd in GC De Bosuil, een organisatie van de provincie Vlaams Brabant en Vlamo.

De Gildejeugd presenteerde zich in de open categorie tweede afdeling met de werken ‘Queen of the Dolomites’ (Jacob de Haan), ‘Eternal Journey’ (David Shaffer) en ‘Sands of the Sahara’ (Larry Neeck).

De ruim 100 muzikanten en hun dirigente Lieve De Rop kregen een mooi juryrapport en kregen de hoogste dagscore: 87,33 procent, goed voor de titel van Provinciaal Kampioen.

In het juryverslag lezen we onder meer:

– Heel grote toffe groep. Men kan ook hiermee een goede balans maken, dat hebben jullie bewezen. Proficiat!

– Pittig en dynamisch optreden! Sfeervolle passages met zin voor muziek! Bravo aan muzikanten en orkest.

– Veel respect voor jullie prestatie en alle waardering waarmee de dirigente alles goed onder controle heeft. Het is ook prachtig te horen dat de mix van instrumenten uitstekend tot zijn recht komt. Ik heb ten volle genoten van jullie goed gekozen programma.

Gildejeugd Asse 2


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...