Jonas Van Vaerenbergh verlaat N-VA voor het Vlaams Belang.

Gemeenteraadslid Jonas Van Vaerenbergh verlaat de N-VA en sluit zich aan bij het Vlaams Belang. Naar eigen zeggen kan Van Vaerenbergh zich alsmaar minder vinden in de nationale standpunten van zijn voormalige partij. “De stap naar het Vlaams Belang is een logische keuze”, klinkt het. “De zogenaamde kracht van verandering bleek vooral de kracht van ontgoocheling”.

Als jongste raadslid ooit betrad Van Vaerenbergh in 2013 de gemeenteraad voor de N-VA-afdeling van Affligem. Na tien jaar engagement beslist Van Vaerenbergh de stap te maken naar het Vlaams Belang. Hij benadrukt dat zijn beslissing niet ingegeven is door lokale strubbelingen. “De voorbije jaren heb ik goed en fijn samengewerkt met de andere bestuursleden en raadsleden. Ik wil hen dan ook bedanken voor de voorbije jaren.”

De komende maanden zal Van Vaerenbergh zich focussen op het verder uitbouwen van een Vlaams Belang-afdeling in Affligem. “De ambitie is om met een sterke lijst mee te doen aan de lokale verkiezingen in 2024”. Naar verluidt heeft hij al enkele sterke figuren in peto.

Topartikels editie Ninove-Dender