Nieuw lokaal voor het Rode Kruis Affligem-Liedekerke

Het Rode Kruis afdeling Affligem-Liedekerke kan voortaan gebruik maken van een eigen lokaal in het oud-gemeentehuis van Hekelgem. Er kan vergaderd worden of zelfs praktijkopleidingen EHBO gegeven worden.

Het statige gebouw gelegen langs de Brusselbaan 117 in Hekelgem deed in het verleden al dienst als gemeentehuis, bibliotheek en lokaal voor de Gidsen van Affligem. Vanaf nu wordt het gelijkvloers van het oud-gemeentehuis van Hekelgem gebruikt door het Rode Kruis Affligem-Liedekerke. Het gemeentebestuur van Affligem stelde de ruimte ter beschikking voor het Rode Kruis. Zij kunnen het gebruiken als vergaderlokaal, stockageruimte of multifunctionele ruimte waar reanimatiecursussen of lessen ehbo georganiseerd kunnen worden.

Voorzitter Filip Van Cauteren wil van deze gelegenheid ook gebruik maken om de vrijwilligerswerking te vernieuwen en uit te breiden. “Zo zijn er momenteel gesprekken gepland met het OCMW van Affligem om een eventuele nauwere samenwerking te bekijken. We staan ook op het punt om een samenwerkingscontract te ondertekenen met het wzc Sint-Rafaël in Liedekerke. Tevens wordt andere hulp met sociale doeleinden verder onderzocht.”

De voorzitter ziet de laatste weken ook meerdere, nieuwe vrijwilligers zich aansluiten. “Het stemt me tevreden dat mensen zich nog willen engageren. Onze enthousiaste ploeg wordt dus groter en dat is een goed teken in deze tijden waar velen het moeilijk hebben. Ik ben alvast fier en dankbaar om voorzitter van deze gemotiveerde ploeg te mogen zijn”, aldus Filip Van Cauteren.

Topartikels editie Ninove-Dender