Auditeur RVS adviseert vernietiging erkenning radiozenders

De saga van de erkenning van regionale zenders (en het protest hiertegen) door minister Sven Gatz komt in een cruciale fase: de auditeur van de Raad van State adviseert om een aantal erkenningen te vernietigen. Meerdere omroepen trokken – na het verliezen van hun frequentie(s) – naar de Raad van State in een poging om de situatie alsnog te keren.

In het verleden werd de erkenning van Hit! Al ingetrokken en de frequentie toegekend aan TOPradio. Maar meerdere omroepen – waaronder ook Goeiedag Radio uit Opwijk – spanden een procedure in. In 2018 werd het hele frequentieplan vernietigd. Minister Gatz reageerde met een herstelbesluit voor het frequentieplan.

Maar nu adviseert de auditeur van de RVS om toch een aantal erkenningen (die waarover betwisting bestaat) te vernietigen. Eén en ander blijkt uit een artikel op radiovisie.eu.  Dat zou leiden tot een nieuwe erkenningsronde waarbij ook Goeiedag Radio mogelijk weer kans maakt om zijn verloren frequenties opnieuw binnen te halen. Maar dat kan nog niet met zekerheid worden gezegd want eurovisie.eu besliste om geen ‘paard en ruiter’ te noemen: “De redactie verkoos ook, om redenen van privacy, om voorlopig geen namen van betrokken omroepen vrij te geven.”

Een nieuwe erkenningsronde zal er zeker niet komen voor de verkiezingen zodat het een zaak wordt van een nieuwe minister van media.

 

Topartikels bij Goeiedag.be