Eerste donderdag open

Elke eerste donderdag van de maand zullen een aantal winkels in Asse later open blijven. Het idee komt van het bestuur van de Advies- en participatieraad voor lokale economie zèlf. Ook schepen van lokale economie Sigrid Goethals (N-VA) vindt dit een goed idee.

“Heel wat mensen geraken gewoon niet vóór 18.00 uur in de winkel en hebben het ook in het weekend druk met andere zaken. Ook het gratis parkeren vanaf 18.00 uur is een troef”, zegt Stephanie Bos, voorzitter van de raad en uitbater van Shiva. Zij houden al jaren open op donderdagavond en mogen dan een vast cliënteel verwelkomen.

Er zijn al een 15-tal zaken die op de eerste donderdag van de maand tot 20 uur willen open blijven. De deelnemende handelszaken zullen te herkennen zijn aan een banner in de etalage. Handelaars die willen deelnemen, kunnen zich bekendmaken via lokale.economie@asse.be.

Op donderdag 7 maart is er de eerste koopdag tot 20 uur.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk