Man die jonge meisjes naakt fotografeerde krijgt voorwaardelijke straf

AFFLIGEM – Een 22-jarige man uit Essene die naaktfoto’s van verschillende minderjarige meisjes doorstuurde, is veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel. De man werd vervolgd voor aanranding van de eerbaarheid met geweld op personen jongen dan 16 jaar, aanzetten tot ontucht en bezit en verspreiding van kinderporno. Volgens zijn advocate ging het om ‘sexting’ tussen tieners en was er geen sprake van strafbare feiten. Volgens het parket verkreeg de beklaagde de foto’s door de jonge meisjes moreel onder druk te zetten. De beklaagde uit Essene dreigde er mee de relatie met zijn slachtoffers stop te zetten indien ze geen foto’s stuurden.

ASSE – De verkeersdienst van politiezone AMOW organiseerde woensdag samen met de Vlaamse Belastingdienst een controle op de Gentsesteenweg in Asse. De lokale politie controleerde 967 voertuigen waarvan er 372 sneller reden dan de maximale toegelaten snelheid van 50 kilometer per uur. De politie trok drie rijbewijzen in. Daarnaast werden er nog 32 pv’s opgesteld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, drie voor GSM gebruik achter het stuur. De Vlaamse Belastingdienst inde ruim 12.500 euro aan achterstallige wegenbelasting. Er werden ook twee voertuigen getakeld waarvan de bestuurders de achterstallige wegenbelasting niet konden betalen.

LENNIK – Volgens gemeenteraadslid Kristien Van Vaerenbergh heeft de voorzitter van de gemeenteraad Koenraad Ameys tijdens de jongste gemeenteraad in Lennik een aantal keren pertinent nagelaten de regels toe te passen. Zo werd een punt behandeld dat niet op de agenda stond, werd de oppositie het woord geweigerd en verliet de voorzitter minutenlang de vergadering. Van Vaerenbergh uit Lennik legt daarom klacht neer bij de gouverneur van Vlaams-Brabant. Ameys riskeert door de gouverneur op de vingers te worden getikt. Volgens het gemeentedecreet kan de gouverneur Ameys ook schorsen of zelfs afzetten.

GOOIK – Twee jongemannen beschadigden vorige nacht voedingsautomaten nabij de rotonde in het centrum van Gooik. Ze probeerden tevergeefs de deuren van enkele automaten open te breken. De automaten worden uitgebaat door Sandwichbar ’t Prinske in Leerbeek en de bakkerij ’t Kramikse in Lembeek. Buit maakten de daders niet maar de uitbaters blijven wel achter met de schade.

Topartikels bij Goeiedag.be