Infano zoekt onthaalouders

Kinderopvang Infano wil mensen oproepen om zich aan te melden als onthaalouder. Er heerst een algemeen tekort aan onthaalouders en dat voelt de organisatie ook.

Voor het bedrijf wordt het een grote uitdaging om nog voldoende onthaalouders te vinden. “Verschillende onthaalouders zijn recent gestopt”, zegt woordvoerster Maxime Dehulster. “Dat heeft verschillende redenen: sommigen zijn met pensioen, maar er stoppen ook gewoon meer onthaalouders dan dat er nieuwe bijkomen, waardoor het tekort ontstaat.” Dat tekort situeert zich bij Infano vzw vooral in de zorgregio Asse. Die regio omvat de gemeenten Opwijk, Merchtem, Asse, Affligem, Liedekerke, Ternat, Roosdaal en Dilbeek.

Infano hoopt snel gemotiveerde kandidaat-onthaalouders te vinden. “Als onthaalouder werk je vanuit je eigen huis en je krijgt vormingen vanuit de organisatie aangeboden”, zegt Dehulster. “Wij zijn er ook altijd om vragen te beantwoorden of informatie te verschaffen.” Geïnteresseerde kandidaten mogen zich aanmelden via deridderannick@infano.be.

 

Topartikels bij Goeiedag.be