Mindermobielencentrale Affligem viert eerste lustrum

Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat het OCMW van Affligem van start ging met een mindermobielencentrale, een dienst van vrijwillige chauffeurs die worden ingeschakeld om minder mobiele mensen te vervoeren naar de kapper, de winkel of de dokter.

mindermobielencentrale affligem
Klik op de foto om te vergroten

Om die verjaardag te vieren werden de negen chauffeurs die de voorbije vijf jaar meewerkten aan de dienst thuis opgehaald met de huifkar voor een feestje in de gemeentelijke Tistaertzaal. Daar werden ze op applaus onthaald door tientallen regelmatige gebruikers van de sociale taxidienst.

Van de zes chauffeurs die van bij de start meewerkten zijn enkel Freddy Baert en Luc Arts vandaag nog steeds actief. Drie chauffeurs, Karel Daghuyt, Annie Carion en Willy Maes, kwamen er intussen bij, zodat de ploeg momenteel bestaat uit vijf chauffeurs.

“Dat is vrij nipt, want we hebben 70 leden die regelmatig beroep doen op de dienst. Sommige chauffeurs rijden wel twee keer per dag om alle vragen te kunnen inwilligen. Extra chauffeurs zijn steeds welkom, want de vraag neemt ieder jaar toe”, zegt Katrien Van Nieuwenborgh, de sociaal assistente die de dienst coördineert.

Vorig jaar voerde de mindermobielencentrale al 465 ritten uit, samen goed voor 12.000 kilometer. Gebruikers van de mindermobielencentrale betalen 0,30 euro per kilometer.