Zones 30 in dorpskernen Teralfene en Essene

De dorpscentra van Essene en Teralfene worden volgende maand omgevormd tot zones 30.

“Met de invoering van een zone 30 in de dorpscentra van Essene en Teralfene nemen we een toekomstgerichte maatregel die verder reikt dan de huidige legislatuur”, zegt burgemeester Walter De Donder (LB).

“In de Balleistraat in Teralfene geeft de nieuwe inrichting al een aanzet, maar de volgende twintig jaar gaan we in onze centra alle straten meer en meer moeten inrichten als dorpserf of fietsstraten. In Teralfene, een dorp met een zeer hoge woondensiteit, is sneller rijden dan 30 vandaag al bijna zo goed als uitgesloten. In Essene is de Ternatsestraat, tussen de kerk en de Lombeekstraat, een aanslepend probleem, vooral door de parkeerdruk. Een van de plannen is alvast om de geschilderde parkeerstroken te vervangen door vaste parkeerstroken.”

De maatregel komt deze maand op de gemeenteraad, maar de borden zijn al besteld.

Voor Essene slaat de zone 30 op de wijken Pelink, Boonhof en Bocht, de Ternatsestraat vanaf de Eksterenberg tot aan het kruispunt Horekensstraat-Paddeputstraat, maar ook de lus Lombeekstraat-Paddeputstraat wordt mee opgenomen in de zone. Aan ’t Lessenaartje werd langs de kant van de school het voetpad verbreed en er komt een parkeerverbod waar de Moortelstraat de Ternatsestraat raakt.

In Teralfene start de zone 30 in elke straat richting dorpskern. Vanaf de snelweg zijn dat alle wegen links van de Bellestraat (Okaaistraat, Sparrenlaan, Groeneweg, Kleine Groeneweg, Petterstraat). Vanuit de Buikouter kom je ter hoogte van de Bremtstraat eveneens in de zone 30, net als bovenaan de Daalstraat (Schettenberg) en in de J.B. Callebautstraat. Vanuit Liedekerke bereik je de zone 30 ter hoogte van de Kleinendries en de Driesstraat.