Zoen- en vroemzones aan vier scholen

Vanaf vandaag zijnĀ er zoen- en vroemzones afgebakend aan de poorten van vier scholen in Affligem.

Het gaat voorlopig omĀ een tijdelijke maatregel van burgemeester Walter De Donder (LB). Bedoeling is dat later een definitief politiereglement volgt.

  • Aan de Sint-Vincentiusschool in de Bellestraat ligtĀ die zone op de bestaande parkeerstrook langs de school, tussen de schoolpoort en de parking van de schoolbus.
  • Voor de kleuterschool in de Langestraat ligtĀ de zone op de bestaande parkeerstrook langs de school.
  • Aan de basisschool Regenboog in de Driesstraat bevindtĀ de zoen- en vroemzone zich, komende van Liedekerke, aan de kant van de school, net voor de schoolbusparking.
  • Tot slot werdĀ voor De Klimming een zone aangelegd in de Assestraat, tegenover de parking van de parochiezaal, aan de kant van de school.

zoen en vroem Essene AsestraatOp die laatste plaats, aan De Klimming in Essene, wilde het vanmorgen alvast nog niet goed lukken. Na een tijdje stonden er drie voertuigen gewoon geparkeerd, zonder dat er inzittenden te bekennen waren (foto).

“Tja, heel even mijn rug gedraaid en dan heb je het beet”, aldus de wijkagent. “Op deze eerste dag zijn we nog tolerant, maar vanaf morgen breng ik mijn boekje mee en worden overtreders opgeschreven.”