Proeven van toekomstige kunst op rotonde Liedekerke

Kunstenaar Patrick Van Craenebroeck uit Teralfene plaatste vrijdagvoormiddag vier grote houten figuren op de rotonde van de N208 aan het station van Liedekerke.

Het ging om een try-out in de aanloop naar de realisatie van de beeldengroep “Geen einde zonder begin” in klei, die verwacht wordt tegen juni 2017.

“Bedoeling was dat ik voor mezelf een klare kijk krijg op de grootte en de proporties, vooraleer ik in klei begin”, aldus de kunstenaar. “Om dat effect te bekomen tekende ik de vier beelden, een in elke windrichting, op groot formaat, waarna ik ze uitzaagde en schilderde tot een reliëffiguur. De reële beelden worden 2,5 tot 3 meter groot.”

Het kunstwerk is een initiatief van de Vrienden van Affligem, een collectief ondernemers en prominente figuren uit het Land van Affligem, ‘die zich nauw verbonden voelen met de streek, de gemeente en het abdijbier’.

Ook het publiek werd van bij de start betrokken bij het kunstproject. De Vrienden financieren het grootste deel van het kunstwerk en ook de gemeentebesturen van Liedekerke en Affligem dragen een steentje bij.

De Vrienden willen met een bijzonder kunstproject de vriendschap en het goede nabuurschap beklemtonen tussen Affligem en Liedekerke.

De inhuldiging zal worden gekoppeld aan de definitieve voltooiing van het nieuwe station en de volledig vernieuwde stationsomgeving van Liedekerke. Die is gepland voor juni volgend jaar.