Trappenbouwer Geert Baeyens deze week in ‘Komen Eten’

Trappenbouwer Geert Baeyens (39) uit de Krekelweg in Teralfene is deze week een van de vier kandidaten in het tv-programma ‘Komen Eten’ op Vier.

Baeyens heeft zijn deelname naar eigen zeggen te danken aan Koen van Good Shape – de boysband uit de jaren ’90 bekend van hits als ‘Take My Love’.

Koen overtuigde hem om deel te nemen. Geert wil heel graag winnen, niet in het minst om aan de haal te kunnen gaan met het Komen Eten-mes, dat toch een uniek icoon is.

De uitzending waarin Geert zijn keukenkunsten mag demonstreren is voor donderdag 30 oktober.

Bij het vervaardigen van trappen, moet Geert erg precies werk leveren, en dat doet hij ook in de keuken. Speciaal voor de gelegenheid staat de Big Green Egg centraal, een soort barbecue voor mensen die koken in een hoger segment.

Alle gerechten worden door Geert bereid op het groene ei. De champagne die hij zijn gasten schenkt, sabreert Geert op vakkundige wijze, net zoals de cavalerie het deed in de tijd van Napoleon.

Want uit die tijd stamt het traditioneel openen van de fles met een sabel.

Het hoofdgerecht van Geert bestaat uit wagyu-rund, dat is rundsvlees voor mensen die koken in een hoger segment. De lange wachttijd is de prijs die zijn gasten moeten betalen.

Of Geert inderdaad het begeerde mes thuis kan houden, dat zal donderdag blijken. In elk geval zie je hem ook vrijdag terug tijdens zijn culinair bezoek Chez Piet in Frankrijk