Bellestraat opnieuw open met nieuwe verkeersdrempel

De Bellestraat in Hekelgem heropende vanochtend (vrijdag) nadat de straat een week was afgesloten voor de heraanleg van een verkeersdrempel.

De verkeersdrempel aan de Sint-Vincentiusschool lag er al lang geradbraakt bij omdat de Bellestraat ook een doorgangsweg is voor zwaar verkeer.

Omdat verkeershinder onvermijdelijk was, werd geopteerd voor de herfstvakantie om de klus te klaren. De nieuwe drempel ligt twee centimeter lager en kreeg veel bredere oprijstroken om het niveauverschil van tien centimeter te overbruggen.

‘Dat afvlakken gebeurde vooral in functie van de bussen van De Lijn’, zegt schepen van Openbare Werken Guy Uyttersprot (N-VA).

Op de sociale media was er veel kritiek op de nogal draconische omweg (via Essene) die werd ingelegd, een omweg die in de loop van de week door de politie ook nog eens werd gewijzigd zonder daarover iets mee te delen.

Ook Jannick Van Vaerenbergh van De Krantenboetiek in de Kerkstraat, net om de hoek, stuurde een boze brief naar het gemeentebestuur omdat een groot deel van Hekelgem door de omleiding op een eiland belandde.

‘Van maandag tot en met woensdag draaide ik een omzet die ik normaal op een maandagvoormiddag heb. In de veertien jaar dat ik de winkel heb is het al de vijfde keer dat ik zo goed als onbereikbaar ben voor mijn klanten’, aldus Van Vaerenbergh.

‘Verkeerstechnisch was dit een erg vervelend dossier’, zegt schepen Uyttersprot. ‘We dachten eerst telkens de helft van de straat af te sluiten en het verkeer beurtelings door te laten met verkeerslichten, maar de politie vond dat veel te gevaarlijk en opteerde voor het volledig afsluiten.’