Politie Tarl wuift Frans Vermeir uit

De lokale politie Tarl wuifde vrijdag hoofdinspecteur Frans Vermeir (56) uit. Vermeir was de laatste vijf jaar hoofd van de wijkpolitie van Affligem, maar hij heeft er een loopbaan van 37,5 jaar opzitten, eerst bij de rijkswacht, nadien bij de lokale politie.

Frans begon eind 1976 zijn opleiding aan de rijkswachtschool in Brussel, waarna hij eerst drie jaar diende als ‘keuronderofficier’. In 1981 vervoegde hij het korps in Grimbergen en in 1986 dat van Meise.

In 1989 werd hij tijdens een interventie in Meise, waarbij enkele inbrekers werden betrapt, beschoten en kreeg een 9mm-kogel in zijn heup. ‘De kogel werd nooit verwijderd. De dokters vonden het veiliger om hem te laten zitten. Ik leerde er mee leven’, vertelt Vermeir.

In 1994 kwam Frans, die in Moorsel woont, naar de rijkswacht in Liedekerke, die in 2001 opging in de politiezone Tarl. Daar nam hij het secretariaat waar, om in 2009 hoofd te worden van de wijkpolitie van Affligem.

‘Dat was een mooi sluitstuk. Ik heb in Affligem met iedereen goed en graag kunnen samenwerken, ook al was ik niet de gemakkelijkste’, aldus de afscheidnemende hoofdinspecteur.

Waarnemend korpschef Dirk Vandersmissen zegt Vermeir te zullen missen op de werkvloer. ‘Een levensgenieter, maar die niet met zijn voeten liet spelen’, omschreef hij Vermeir. Zijn zoon Kurt werkt ook bij de politie Tarl. Samen met vrouwtje Rita gaat Frans nu genieten van reizen en de drie, binnenkort vier, kleinkinderen.