Containerpark Affligem krijgt toch weegbruggen

Het ILvA-containerpark in Affligem krijgt tegen 1 september toch een systeem met weegbruggen. Het containerpark gaat in juli en augustus dicht om de bruggen te installeren. De inwoners van Affligem kunnen in de zomermaanden met hun afval terecht in de andere containerparken van het ILvA-gebied.

Affligem stapte per 1 januari voor zijn afvalbeheer integraal over naar de Intercommunale Land van Aalst. Voor het containerpark geldt thans nog een afwijkend reglement omdat het niet over een weegbrug beschikt. De gemeenteraad stemde dinsdagavond een nieuw retributiereglement dat vanaf 1 juli in voege gaat.

Het reglement is voortaan identiek aan het reglement in de andere steden en gemeenten van het ILvA-gebied. De inwoners krijgen eind deze maand een nieuwe afvalgids in hun brievenbus met een gedetailleerde uitleg.

‘We gingen er steeds van uit dat er in het huidige containerpark geen ruimte was voor weegbruggen, maar na de reorganisatie van de containers bleek er toch een mogelijkheid’, zegt schepen van Milieu Bert De Roeck (N-VA).

‘ILvA wil die bruggen zo snel mogelijk plaatsen, maar dan moeten we het containerpark een tijdje sluiten. Het nieuwe reglement laat onze inwoners toe om ook gebruik te maken van de andere containerparken in het ILvA-gebied.’

Het nieuwe reglement houdt ook in dat de eerste 100 kg recycleerbaar afval gratis mag worden binnengebracht. Hoewel het jaar al halfweg is, zal ILvA de eerste 100 kg gratis aanvaarden.