Slippend voertuig graait voetganger mee in Teralfene

In de Daalstraat in Teralfene raakte zaterdagavond een voetganger levensgevaarlijk gewond bij een spectaculair ongeval.

Een voertuig met drie jonge inzittenden reed rond 18.40 uur aan hoge snelheid van de Schettenberg naar beneden. In de bocht voor het kruispunt met Achterdaalstraat verloor de bestuurder de controle over het stuur.

Het voertuig ramde de opritten en voortuintjes van twee woningen en ging meermaals over de kop. Ter hoogte van de Achterdaalstraat sleurde het voertuig een voetganger mee.

Het slachtoffer, een man van Italiaanse afkomst die al jaren in Teralfene woont en vader is van twee kinderen, werd ruim een uur gereanimeerd door de hulpdiensten. Hij liep een schedelfractuur en meerdere breuken op. Hij werd in zeer zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gevoerd.

Twee van de drie inzittenden van het voertuig bleven als bij wonder ongedeerd, een derde passagier had een hoofdwonde. De bestuurder, een 22-jarige Teralfenaar en speler van de eerste ploeg van EMI Essene, bleek onder invloed en werd door het parket onder aanhoudingsmandaat geplaatst.