Lies Lefever op Vlaams-Brabantse lijst van Groen

Stand-upcomédienne Lies Lefever (34) uit Asse krijgt de 10de plaats op de Vlaams-Brabantse lijst van Groen voor het Vlaams Parlement.

De partij had de lijsten al begin maart bekendgemaakt maar de 10de plaats was nog niet ingevuld.

Lefever wil zich naar eigen zeggen vooral inzetten voor de gehandicaptenzorg en het milieu.

‘Ik wil de problemen in de gehandicaptenzorg op de kaart zetten, want die is vandaag enorm slecht georganiseerd. Als ik een vraag stuur naar de administratie, kunnen ze mij zelden klaar en duidelijk antwoorden. Veel mensen weten niet eens waar ze recht op hebben’, aldus Lefever in Het Nieuwsblad.

‘Ik treed bijvoorbeeld al regelmatig op in gehandicapteninstellingen. Je kunt je geen dankbaarder publiek voorstellen, maar je hoort ook hun verzuchtingen. Dan mogen ze gerust weten dat ik hun stem vertolk en dat ze op mij kunnen stemmen.’

Lefever maakte enkele weken geleden al een campagnelied voor Groen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk