Ouders overnachten in De Klimming en Sint-Vincentiusschool

In de vrije basisscholen De Klimming in Essene en de Sint-Vincentiusschool in Hekelgem hebben dinsdag enkele tientallen ouders de nacht doorgebracht om hun peuters van het geboortejaar 2012 in te schrijven.

De directies van scholen stelden respectievelijk de turnzaal en de refter ter beschikking aan de wachtende ouders.

In de Sint-Vincentiusschool (foto onder) waren – na de inschrijvingen van de kinderen van het personeel en de broers en zussen van de al schoolgaande kinderen – nog 26 van de 48 plaatsen beschikbaar. Het ging om 14 plekjes in de kleuterschool in de Langestraat en 12 in de Bellestraat.

De eerste ouders beslisten al dinsdagochtend te blijven en om 20 uur waren ze al met 21 ouders. De meesten wilden hun kindje inschrijven in de Langestraat.

In De Klimming (foto boven) waren er – volgens de aanwezige ouders – op de eerste inschrijvingsdag woensdag nog 19 plaatsen voor peuters beschikbaar. De eerste ouders beslisten rond 16 uur om in de school hun tent op te slaan voor de nacht. Dinsdag om 21 uur waren 18 van die 19 plaatsen al ingenomen op een wachtlijst. 

De Klimming hanteert een contingentsysteem voor de hele kleuterschool, waar Sint-Vincentius met een limiet per klas werkt.

Geen plaatstekort

Het kamperen voor inschrijvingen in De Klimming en de Sint-Vincentiusschool is al enkele jaren een weerkerend fenomeen, hoewel Affligem in feite geen structureel plaatstekort kent in de basisscholen.

Hoewel Affligem een vrij gestructureerd scholenoverleg heeft, kwam het ook dit jaar niet tot onderlinge afspraken naar inschrijvingen. 

sint-vincentiusschool hekelgem overnachten