Buitenspeeldag in Affligem, Denderleeuw, Dilbeek, Lennik, Ninove, Roosdaal en Ternat

In de Goeiedag-regio nemen op woensdag 2 april zes gemeenten deel aan de Buitenspeeldag. De (kinder)televisiezenders Nickelodeon, Ketnet en VTMKZOOM promoten die dag het buitenspelen en zetten van 13 tot 17 uur het beeld op zwart.

Geen televisie die namiddag en dus een duidelijk signaal om naar buiten te gaan. Op steeds meer plaatsen kunnen kinderen op Buitenspeeldag volop buiten spelen, ravotten, klimmen en dansen.

We zetten de activiteiten uit onze regio op een rijtje. Er hoeft nergens vooraf te worden ingeschreven:

  • Affligem (14 tot 17 uur): Spelnamiddag in Domein Verbruggen (Brusselbaan 17, Hekelgem). Voorzie speelkledij die vuil en nat mag worden.
  • Denderleeuw (13 tot 17 uur): In het sportpark Armand De Pelsmaeker aan het Walleken kunnen kinderen en jongeren van 3 tot 16 jaar kiezen uit springkastelen in alle maten en vormen, een kleuterdorp met speeltuin en een evenwichtsparcours, go-carts, de voetbalkooi en skateramps, de lasershootarena en een echte boulderblok bedwingen of rustig chillen in het zonnetje. Verder kun je dansen, je laten schminken, een test voor politieagent afleggen of helpen spuiten bij de brandweer.

  • Dilbeek (13 tot 17 uur): In Het Neerhof, Neerhofstraat 2 in Sint-Ulriks-Kapelle is er boogschieten, een survivalparcours, bmx en een knuffelhoek met dieren.
  • Lennik (13 tot 16.30 uur): Op de terreinen achter de spothal Jo Baetens (Alfred Algoetstraat 77)  zijn er springkastelen, je kunt er een bosspel spelen, beachvolleyballen, new games spelen, grote gezelschapsspelen en andere leuke speeltoestellen.
  • Ninove (13.30 tot 16.30 uur): Op het voetgangersplein Centrumlaan kunnen alle kinderen van 6 tot 12 jaar deelnemen aan balsporten, mobiele speelpleinwerking, springkastelen en dansinitiatie. Er is een apart kleuterdorp (voor kleuters vanaf 3 jaar) op het plein in de Kardeloodstraat. In IBO ‘t Kadeeken is er van 14.30 uur tot 17 uur een paaseierenraap voor alle kinderen tot 12 jaar.
  • Roosdaal (14 tot 17 uur): In en om basisschool Triangel Pamel, Brusselstraat 15, zijn er spelactiviteiten als waterballonestafette, KUBBS, baseball, sportstapelen, circus. Een deel van de speelplaats wordt een skatepark.
  • Ternat (13 tot 17 uur): In Parkdomein Kruikenburg zijn er spel- en sportactiviteiten, knutselen, een bosspel, een fiets- en skateparcours en een schminkstand. 

Meer info via www.buitenspeeldag.be.