Davidsfonds Teralfene (ster)zingt voor An De Rouck

Het bestuur van het Davidsfonds Teralfene trekt ook dit keer in het eerste weekend van januari op pad door de straten van Affligem om te zingen voor het goede doel.

Over de jaren heen werd zo al voor tienduizenden euro’s aan verschillende goede doelen geschonken.

Ieder jaar wordt een ander goed doel gezocht, bij voorkeur een kleinschalig project liefst geleid door een persoon uit de omgeving.

‘Door dit principe te handhaven hebben we de zekerheid dat de steun op de juiste plaats bij de juiste personen terecht komt en aangewend wordt waarvoor het ingezameld is’, zegt Johan Duchi.

Weeshuis en schooltje

Dit jaar wordt gezongen voor een project in de Oegandese stad Mbarara, voor de verdere uitbouw van een weeshuis en schooltje.

Het project wordt geleid door dokter An De Rouck, dochter van een bestuurslid van Davidsfonds Teralfene.

Het zorgt tegelijk voor directe hulpverlening via materiële en financiële giften en laat met de financiële middelen zoveel mogelijk goederen ter plaatse maken en aankopen, om de plaatselijke economie te stimuleren.

In april 2014 gaat An opnieuw langs bij het weeshuis, dat zestig kinderen opvangt.

‘Ik zal ter plaatse spullen aankopen die ze op dat moment kunnen gebruiken: eten, melkpoeder, pampers, schooluniformen’, vertelt ze.

Hope

‘Voorts betaal ik de studies van Hope, een Oegandese studente verpleegkunde. Ik leerde haar kennen toen ik een maand in een kleiner ziekenhuis op het platteland werkte.’

‘Toen ik terugkeerde vertelde Hope me dat ze gestopt was met studeren omdat ze het niet meer kon betalen. Daarom spring ik bij.’

‘Omdat een vrouw in Oeganda vaak afhankelijk is van haar man die de centen binnen brengt, is de toekomst beter voor zij die tóch kunnen studeren en een goede job krijgen.’