Knotteam op weg naar 1000ste knotboom

Het knotteam van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei heeft sinds 2009 ruim 800 knotbomen – vooral wilgen – veilig en correct geknot voor een mooier en groener Pajottenland en Zennevallei. Dit jaar wordt de kaap van 1000 gehaald.

Wie knotbomen – wilg, els, eik, es, populier
 – heeft die dringend geknot moeten worden kan een aanvraag doen. Knotters doen dit gratis in ruil voor het brandhout. Het snoeihout (dunne takken) wordt op een hoop verzameld en jij zorgt nadien zelf voor de verdere verwerking ervan.

Knotbomen zijn de groene sieraden van onze streek. Ze vormen een thuishaven voor steenuiltjes en andere vogels, insecten en planten. De bomen moeten elke zes tot tien jaar volledig geknot worden of ze kunnen openscheuren en afsterven.

Het knotteam van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei bestaat uit 25 mannen die zich regelmatig en enthousiast inzetten. De knotters volgden allemaal een cursus ‘kettingzagen en veilig knotten’. Tijdens de werkzaamheden staat veiligheid voorop met gepaste beschermingskledij.

Het knotteam van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei werkt in Affligem, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw.

Voor Ternat kan je terecht bij KNOTTernat via de milieudienst.

Vul het aanvraagformulier in op www.pajot-zenne.be/knotteam