OLV werkt samen met patiëntenverenigingen

OLV Ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove ondertekende vandaag een intentieverklaring met 5 patiëntenverenigingen. Patiëntenverenigingen, zelfhulpgroepen en lotgenotencontacten vormen een belangrijke schakel in het genezings- en verwerkingsproces van patiënten.

Frank Staelens, directeur Processen & Kwaliteit:  “Wij willen patiënten, lotgenoten en hun naasten actief betrekken bij hun therapie, hun behandelingstraject en hun zorgverhaal. Met 11 verenigingen zijn we hierover intussen al rond de tafel gaan zitten”.

“Een aantal van hen waren vandaag aanwezig in het OLV, om alvast samen met ons een intentieverklaring tot verdere samenwerking te ondertekenen. De andere verenigingen volgen eerstdaags. Zo zullen we met alle geïnteresseerde organisaties regelmatig samenkomen om te leren van mekaar, en om zo onze kwaliteit van de zorg blijvend onder de aandacht te brengen, en bij te sturen waar het nodig is.”
Geïnteresseerde verenigingen kunnen voor meer info contact opnemen met Guy Van Impe, manager patiëntenrelaties (patientenrelaties@olvz-aalst.be).
Deze verenigingen waren vandaag in het OLV vertegenwoordigd: Harva, LenaBeau, Kom op tegen kanker, Stoma-Ilco en CIB Liga.

Topartikels editie Ninove-Dender
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk