OLV werkt samen met patiƫntenverenigingen

OLV Ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove ondertekende vandaag een intentieverklaring met 5 patiƫntenverenigingen. Patiƫntenverenigingen, zelfhulpgroepen en lotgenotencontacten vormen een belangrijke schakel in het genezings- en verwerkingsproces van patiƫnten.

Frank Staelens, directeur Processen & Kwaliteit:Ā  ā€œWij willen patiĆ«nten, lotgenoten en hun naasten actief betrekken bij hun therapie, hun behandelingstraject en hun zorgverhaal. Met 11 verenigingen zijn we hierover intussen al rond de tafel gaan zittenā€.

ā€œEen aantal van hen waren vandaag aanwezig in het OLV, om alvast samen met ons een intentieverklaring tot verdere samenwerking te ondertekenen. De andere verenigingen volgen eerstdaags. Zo zullen we met alle geĆÆnteresseerde organisaties regelmatig samenkomen om te leren van mekaar, en om zo onze kwaliteit van de zorg blijvend onder de aandacht te brengen, en bij te sturen waar het nodig is.ā€
GeĆÆnteresseerde verenigingen kunnen voor meer info contact opnemen met Guy Van Impe, manager patiĆ«ntenrelaties (patientenrelaties@olvz-aalst.be).
Deze verenigingen waren vandaag in het OLV vertegenwoordigd: Harva, LenaBeau, Kom op tegen kanker, Stoma-Ilco en CIB Liga.

Meest gelezen op Goeiedag.be