Geslaagd en zonovergoten Roemeens Festival (+ foto's)

In Aalst had zondag de derde editie van het Roemeens Festival voor Vlaanderen plaats. In aanwezigheid van de ambassadeur van de Republiek Moldavië en de plaatsvervangende ambassadeur van Roemenië traden een plejade van zangers, dansers en muzikanten op voor een zeer talrijk publiek. De presentatie was in handen van Gelu Severin (van Radio Prodiaspora) en Jean-Paul Van der Elst (Actie Dorpen Roemenië).

Naast artiesten uit Roemenië en Bulgarije waren er ook standjes met juwelen, schilderijen en een promostand van ADR-Toerisme. De organiserende vzw Corfoo en Priester Constantin Pogor hadden voor goed en warm weer gezorgd zodat de pintjes en frisdranken gretig van eigenaar wisselden. Ook de Roemeense schotels met vlees, frietjes en groenten konden vele hongerigen bekoren.

De opbrengst van de namiddag gaat naar de restauratie van de Begijnhofkerk die dienst doet als parochiekerk voor de orthodoxe parochie Heilge Apostel Andreas en Heilige Materne. Zo’n geslaagde namiddag vraagt natuurlijk om een vervolg volgend jaar!