Zwaargewonde bij woningbrand Arendstraat

In de Arendstraat in Aalst is vannacht om 2.32 uur een uitslaande brand gemeld in een rijwoning. Ook twee aanpalende woningen werden zwaar getroffen.

brand arendstraat aalstDe hulpdiensten waren heel snel ter plaatse. Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) overlegde met de crisisarts ter plaatse, waarop het medisch interventieplan werd afgekondigd.

Uit de brandende woning werden negen personen – zeven kinderen en hun ouders – snel en adequaat geëvacueerd. Ook vier personen uit de aanpalende woningen werden overgebracht naar het ziekenhuis voor medische verzorging. De slachtoffers konden rekenen op de uitstekende hulp van de buurt en werden vakkundig opgevangen in de beide ziekenhuizen.

Acht van hen werden initieel met een ziekenwagen naar het ASZ afgevoerd, de overige vijf naar het OLV Ziekenhuis. Later werden vier slachtoffers vanuit het ASZ naar het OLV Ziekenhuis overgebracht zodat alle personen uit dezelfde familie werden herenigd.

Zij kregen een behandeling in de hyperbare zuurstoftank van het OLV Ziekenhuis.

Buiten de vader van het getroffen gezin verkeren alle opgenomen personen buiten levensgevaar. Na stabilisatie werd hij overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek.

De drie getroffen woningen zijn tijdelijk onbewoonbaar. De sociale dienst van de politie alsook de diensten van het OCMW doen onverwijld het nodige om de getroffen gezinnen een tijdelijke noodwoning of opvang te bezorgen.