VIDEO: Fee en Jonas wonen nu even in Aalst op Grote Markt

Fee (22) en Jonas (23), een jong koppel uit Eeklo, zijn de twee zaakvoerders van het VTM-Pop-up restaurant op de Grote Markt in Aalst.

Het koppel is al zes jaar samen en ze kochten onlangs een boerderij in hun geboortestad Eeklo.

Ooit willen ze daar een bed & breakfast openen en hun zaak volledig laten draaien via zelfvoorziening, met eigenkweek dieren en eigenteelt groenten.

Niet alleen delen ze dezelfde dromen en ambities, maar ook de liefde voor sport. Ze zijn beiden kapitein van hun waterpoloteam en allebei competitiebeesten pur sang.

Fee is lactose- en glutenintolerant. Hun pop-upmenu zal dan ook gebaseerd zijn op de voedingsstijl ‘paleo’, het eetpatroon van onze voorouders toen zij nog joegen.

‘Onze omgeving is veel sneller geëvolueerd als ons eigen lichaam’, vertelt Fee daarover. ‘Paleo is geen dieet, het is een levensovertuiging om goed voor je lichaam te zorgen en daarbij hoort pure en eerlijke voeding.’

Het idee ‘back to the stone age’ is volgens Fee en Jonas gastronomie met verse vis, lekker vlees en sappige groenten, maar vooral zonder geraffineerde suikers.

Fee en Jonas hebben niet veel ervaring in de horeca, maar Jonas is een fervent hobbykok en Fee springt geregeld in als hulpje bij haar ouders die een cateringbedrijfje hebben.