Mobiliteitsplan voor Aalst Carnaval

Aalst neemt in samenspraak met verschillende partners verschillende maatregelen om de mobiliteit tijdens de carnavalsdriedaagse te organiseren. We zetten even alles op een rij:

Evenementenbiljet NMBS

Het is nog zoeken op de website van de NMBS voor meer informatie over een evenementenbiljet om naar Aalst carnaval af te zakken met de trein maar vermoedelijk zal zoals eerdere jaren ook dit jaar de NMBS een evenementenbiljet aanbieden tijdens Aalst carnaval. Meer informatie volgt via de website van de NMBS, einde januari.

Pendelbussen

Even traditioneel als de stoet zelf zijn de gratis pendelbussen tijdens de zondagsstoet. Vorig jaar maakten 9.000 feestvierders gebruik van deze pendelbussen.

De pendelparkings bevinden zich op het Wijngaardveld en het Industriepark Zuid in Erembodegem, samen goed voor 2.000 parkeerplaatsen.

De eerste pendelbus vertrekt om 12 uur, de laatste pendelbus vertrekt in het centrum om 22 uur. Iedere 15 minuten kun je een bus nemen.

Parkings

Wie Aalst met de wagen binnenrijdt en een parkeerplaats zoekt, wordt opgevangen door een parkeergeleidingsysteem. Zowel de elektronische borden van het bestaande parkeergeleidingsysteem als een extra borden op de invalswegen worden ingezet.

Volg de blauwe route om te parkeren in het Wijngaardveld, de rode route brengt je naar het industriepark in Erembodegem. De bushaltes zijn ook duidelijk aangegeven.

Op de parkings houden telkens twee gemeenschapswachten een oogje in het zeil.

  • Pendel A: Wijngaardveld De blauwe pendelroute leidt je naar het Wijngaardveld. In deze pendelzones zijn er 5 haltes voorzien: aan Star Wash, Tupperware, Syntra, Honda en nabij de Nissan garage in de Verbrandhofstraat. Bussen van De Lijn brengen deze carnavalsvierders naar de Veldstraat (aan het Bauwensplein).
  • Pendel B: Industriepark Zuid (Erembodegem) De rode pendelroute brengt je naar het industriepark Zuid in Erembodegem. Je kunt de bus nemen ter hoogte van volgende bedrijven: Ilva, Somati en De Geyndt. De chauffeur zet je af aan het Kanunnik Colinetplein.

Taxi

Aalst beschikt over 10 taxidiensten.