Ondanks vertraging beterschap op til voor getergde automobilist: “Kruispunt Hendrik I-lei vanaf 26 juli opnieuw open”

De grootscheepse werken aan het kruispunt van de Hendrik l-lei (N1) met de Rooseveltlaan in Vilvoorde hebben dan wel de nodige vertraging opgelopen, op 26 juli gaat de rijweg in de twee richtingen – dus ook richting Zemst – eindelijk terug volledig open. Minder verkeershinder dus in het vooruitzicht al start daarna wel een volgende fase richting Campionlei.

De grootscheepse werken aan de Franklin Rooseveltlaan gingen eind februari een nieuwe grote fase in. In twee keer anderhalve maand zou het kruispunt met de Hendrik I-lei (N1) vernieuwd worden.

Door onvoorziene werf- en weersomstandigheden liep één en ander echter vertraging op zodat de werken niet konden worden voltooid voor het bouwverlof. Pas eind vorige week kreeg de oostelijke kruispunthelft haar nieuwe rijweg in beton en dat moet dus nog een poos uitharden. Intussen krijgen de nieuwe fietspaden wel al een asfaltlaag.

Op 26 juli de oostelijke kruispunthelft van de Hendrik l-lei met de Rooseveltlaan, die nu nog afgesloten is, terug open. Goed nieuws voor de in Vilvoorde flink getergde automobilist. “Wel zullen alle verkeersbewegingen op dat moment nog niet mogelijk zijn”, zegt schepen van Openbare Werken Katrien Vaes (Open VLD). “Het Agentschap Wegen en Verkeer moet namelijk de verkeerslichten nog plaatsen en in werking stellen. Het kruispunt oversteken, is tot dat moment niet mogelijk. Dit betekent dat je ook niet linksaf kan draaien en dat je vanaf de Rooseveltlaan verplicht rechtsaf de Hendrik I-lei moet oprijden en dit zowel voor verkeer komende van de zijde Campionlei als zijde Mechelsestraat.”

De Rooseveltlaan zelf oprijden kan enkel aan de zijde van de markt. Dit voor verkeer komende uit de richting van Far-West omdat linksaf rijden komende vanaf de Nowélei nog niet mogelijk is. De andere zijde van het Rooseveltplein kan je ook niet rechtstreeks inrijden. De aansluiting met de Hendrik I-lei blijft afgesloten. Je kan wel via de Toekomststraat deze zijde bereiken.

Ook de werken rond de fontein aan de kop van het Rooseveltplein liepen vertraging op. “Het beton werd gestort voor de vloerplaat van de fontein. Na het bouwverlof moeten nog de laatste afwerkingen gebeuren waarna we eind augustus verwachten de fontein op te starten.”

Half augustus start dan de volgende fase van de werken. “We beginnen dan met de heraanleg van de Rooseveltlaan tussen het kruispunt en de Toekomststraat. Dit deel is dan afgesloten voor alle verkeer. Daarna breidt de werfzone uit tot aan de Campionlei. Tegelijk gaat ook de Toekomststraat op de schop. Bewoners van de Toekomststraat en de Rooseveltlaan ontvangen hierover nog een brief.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise