Noura (16) woont ministerraad bij op YOUCA Action Day

De zestienjarige Noura Lazaar ruilde voor één dag de schoolbanken van het Atheneum in Vilvoorde in voor een echte job op het kabinet van staatssecretaris Eva De Bleeker (Open VLD). Dat deed ze in het kader van de YOUCA Action Day, een dag waarop duizenden jongeren aan de slag gaan voor het goede doel. “Dat ik vandaag de ministerraad in plaats van de traditionele les zou bijwonen had ik niet verwacht”, aldus een enthousiaste Noura.

De zestienjarige leerlinge van het Atheneum in Vilvoorde kwam donderdag staatssecretaris voor Begroting en Consumentenbescherming Eva De Bleeker assisteren en werd volledig ondergedompeld in de politieke wereld. Dat deed ze in het kader van de jaarlijkse Action Day van YOUCA. Op deze dag engageren meer dan 12 000 jongeren zich om aan de slag gaan in verschillende organisaties of bedrijven voor het goede doel. Hun dagloon van 55 euro wordt integraal doorgestort naar jongerenprojecten in Brazilië en de Filipijnen.

Noura woonde, samen met staatssecretaris De Bleeker, de ministerraad en de plenaire vergadering bij, kreeg een rondleiding in het parlement en ontving meer uitleg over de werking van het federale parlement. “Het was een ongelooflijke ervaring”, lacht ze. “Ik volg de actualiteit op de voet en ik denk er ook aan om later in de politiek te werken. Het is leuk dat ik nu eens de kans kreeg om een glimp achter de schermen van de politiek te kunnen opvangen. Het was mijn eerste bezoek aan het parlement. Wat ik ervan vond? Het was vooral heel groot.”

Staatssecretaris De Bleeker draagt dit project een warm hart toe. “Ik vind het belangrijk dat jongeren zich maatschappelijk engageren en dat wij hen daarin kunnen ondersteunen. Daarom heb ik Noura de kans gegeven om voor één dag mee te draaien achter de schermen van de politiek. Dat we hier ook een goed doel mee steunen is heel mooi meegenomen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise