Vilvoorde behoudt strengere coronamaatregelen na 1 september

De Vilvoordse crisiscel ziet zich genoodzaakt om tijdelijk een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen uit te stellen die vanaf 1 september wel al elders in Vlaanderen gelden. De hoge besmettingscijfers in Vilvoorde en de rand in combinatie met de relatief lage vaccinatiegraad bij de jongeren is de aanleiding.

Binnen het onderwijs volgt Vilvoorde integraal de regels van de Vlaamse overheid behalve voor het secundair onderwijs. In de secundaire scholen blijft de mondmaskerplicht gelden. Ook bij een bezoek aan de stadsdiensten blijft het dragen van een mondmasker verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar. Horecazaken blijven dan weer verplicht gesloten tussen 1 en 5 uur.

“We zetten alles op alles om in het nieuwe schooljaar voor alle leerlingen 100 procent contactonderwijs te kunnen garanderen en te vermijden dat ons gezondheidssysteem opnieuw onder hoge druk komt te staan”, zegt burgemeester Hans Bonte (Vooruit). “We kunnen daarbij niet rond de vaststelling heen dat in de rand rond Brussel, en in Vilvoorde in het bijzonder, het aantal COVID-besmettingen verder oploopt terwijl er nog heel wat mensen moeten worden gevaccineerd. Ik hoop dat ook onze cijfers snel verbeteren zodat we ook in Vilvoorde sneller naar een volledig normale situatie kunnen overschakelen. Dat ook in Brussel de cijfers slecht zijn verplicht ons om ook het huidig sluitingsuur voor de horeca nog even aan te houden.”

Van zodra de gezondheidssituatie wijzigt kunnen deze maatregelen versoepeld worden. De Vilvoordse crisiscel evalueert wekelijks de stand van zaken.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise