Uitbaters Standaard Boekhandel vieren feest met ‘De Buurtpolitie’

De uitbaters van de Standaard Boekhandel, Anne Dockx en Peter Schoenaerts, vieren op zaterdag 14 augustus hun eerste verjaardag in de zaak. Ze doen dat onder andere met een signeersessie van striptekenaar Nix en een bezoek van enkele acteurs uit de populaire VTM-reeks ‘De Buurtpolitie’.

Vorige zomer namen therapeute Anne Dockx en acteur Peter Schoenaerts de Standaard Boekhandel in Vilvoorde over. Vanaf het begin waren er plannen om van de winkel een levendige ontmoetingsplek te maken. Ondanks de coronacrisis slaagden ze erin een aantal succesvolle activiteiten op te zetten. Zo waren er bijvoorbeeld een poëziewedstrijd en een ‘Lezer van de maand’-actie.

“Op beide activiteiten kwam er erg veel respons”, zegt Anne Dockx. “Daarom zullen we de poëziewedstrijd jaarlijks laten terugkeren. Ook de actie ‘Lezer van de maand’ wordt door onze klanten erg gewaardeerd.”

Op 4 augustus kwam ‘Des Duivels’, de nieuwste strip van ‘De Buurtpolitie’ uit met in de hoofdrol: meneer pastoor. Die wordt in de tv-serie al vijf jaar gestalte gegeven door… Peter Schoenaerts.

Peter Schoenaerts: “Toen tekenaar Nix voorstelde om een signeersessie aan de nieuwe strip te koppelen – bij ‘meneer pastoor’ in de winkel – waren we meteen voor het idee gewonnen. Dat wordt dus alvast een hoogtepunt op onze feestelijke dag. En enkele bevriende Buurtpolitie-acteurs zullen ook komen opdagen.”

De hele dag zullen Anne en Peter hun klanten ook verwennen met een lekkere verrassing. De signeersessie van Nix en het bezoek van de Buurtpolitie-acteurs vindt plaats tussen 15 en 17 uur.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise