Burgemeesters roepen tieners op om zich te laten vaccineren voor 1 september

De burgemeesters van Vilvoorde en Machelen roepen de tieners van hun gemeenten op om zich vóór 1 september te laten vaccineren. Beide gemeenten kampen momenteel met een hoog aantal Covid19-besmettingen. In combinatie met een lagere vaccinatiegraad bij hun tieners, betekent dit een risico op extra beperkingen of maatregelen bij de start van het nieuwe schooljaar.

Alle jongeren ouder dan 12 kregen tijdens de zomervakantie hun uitnodiging om zich te laten vaccineren. Zowat de helft van de tieners uit Vilvoorde en Machelen-Diegem gingen in op deze uitnodiging en kregen hun eerste prik. De andere helft nog niet.

“Om te vermijden dat de werking van de scholen weer grondig verstoord wordt door het Covid19-virus is de vaccinatie van onze tieners cruciaal”, zeggen Vilvoords burgemeester Hans Bonte (Vooruit) en Gregory Lagae (N-VA), waarnemend burgemeester van Machelen. “Vaccinatie helpt om uitbraken tegen te gaan en vermijdt dat we weer extra maatregelen moeten opleggen. Wij sporen alle tieners aan om werk te maken van hun vaccinatie. Zo zijn ze beter beschermd, maar zullen zo ook hun leven op school, in de sport en vrije tijd vereenvoudigen.”

Scholen bevestigen dat het belangrijk is dat hun leerlingen vóór de start van het nieuwe jaar minstens 1 prik krijgen. Daarom sensibiliseren zij hun leerlingen en hun ouders om gebruik te maken van de extra kansen om zich versneld te laten vaccineren.

Alle uitnodigingen tot vaccinatie in VC Bolwerk werden inmiddels uitgestuurd. Inwoners die niet zijn ingegaan op deze uitnodiging kunnen zich alsnog laten vaccineren door: naar de vrije inloop op donderdag te komen (tot donderdag 16 september); een afspraak te plannen via de infodesk (bel 02/255.47.88); of zich in te schrijven op de QVax-reservelijst via qvax.be. Om de tieners nog extra kansen te geven om zich te laten vaccineren vóór de start van het schooljaar, vaccineert VC Bolwerk bovendien op afspraak op maandag 30 en dinsdag 31 augustus.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise