Jongerenproject ‘The18’ houdt inzamelactie voor slachtoffers watersnood

‘The18’, een project dat jongeren helpt richting werk en opleiding en ook vrijetijdsactiviteiten aanbiedt, organiseert donderdag van 12 tot 18 uur een inzamelactie in het Hanssenspark voor de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Vrijdag vertrekt de groep met de spullen naar Verviers om er te gaan helpen.

“Vorige zaterdag al zijn we in het getroffen gebied aan het helpen geweest met vijf jongeren en twee begeleiders”, vertelt opbouwwerker Frank Mercado van Riso Vlaams-Brabant. De jongeren hebben hun ogen opengetrokken en waren zeer hulpvaardig. Het is het soort solidariteit waar je het warm van krijgt.”

Vrijdag trekt de groep opnieuw naar Verviers. Daarom wordt donderdag in het Hanssenspark (ingang Schaarbeeklei) een grote inzamelactie gehouden. Vooral zaklampen, sokken, laarzen, emmers, regenkledij, aftrekkers, chocolade en koeken zijn welkom. “We zoeken zeker ook nog hoofdlampen want ‘s nachts wordt er veel geplunderd en sommige plekken zitten nog zonder stroom. Een soort powerbank waarmee je zowel AA-batterijen kan opladen als smartphones is zeker ook welkom.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise