16 positieve gevallen op TechnOV-school

In totaal zijn er nu 16 leerlingen en leerkrachten van de TechnOV-school in Vilvoorde besmet met het coronavirus. Dat blijkt na de grootschalige testen die zaterdag bij meer dan 350 leerlingen en personeel werden afgenomen.

Vrijdag werd al groot alarm geslagen nadat negen positieve gevallen werden gemeld. Daarop werd beslist om zaterdag van iedereen een test af te nemen. “Daaruit zijn nog vijf leerlingen en 2 leerkrachten gekomen die positief hebben getest”, laat Johan van Engelant, directeur van de KOV-scholengroep weten. “Verschillende klassen werden bijkomend in quarantaine geplaatst. In totaal gaat het om 80 à 100 leerlingen. Al deze hoogrisicoleerlingen en -leerkrachten ondergaan sowieso nog een tweede test. Bij mijn weten is niemand van de positieve gevallen ernstig ziek. De rest van de school zal afstandsonderwijs volgen tot en met vrijdag.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise