Versoepeling mondmaskerplicht in Vilvoorde: “Absurde regels eruit halen”

Burgemeester Hans Bonte (sp.a) kondigt een versoepeling aan van de mondmaskerplicht in Vilvoorde. In de parken en enkele straten van het centrum is het vanaf vandaag, donderdag, niet meer verplicht een mondmasker op te zetten, je dient het enkel nog bij te hebben.

“Als we op lange termijn met dit virus willen leven, moeten we het draagvlak bij de bevolking groot houden. Dan is het nodig dat we de absurde regels, zoals ‘s nachts een masker in een park dragen, er uit halen”, zegt Bonte.

“Er zullen signalisatieborden worden opgehangen zodat het voor iedereen duidelijk is waar en wanneer je je masker moet opzetten. We willen bovendien naar een selectievere zone gaan, maar naar een betere handhaving. Nu dat de mondmaskerzone kleiner wordt, gaan we er dus wel nauwgezetter op toezien dat de maskers ook effectief opgezet worden.”

In en rond een aantal scholen wordt het dragen van een masker wel verplicht.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise