Laura (19) is finaliste Miss Exclusive: “Schoonheid als stem voor verandering”

Laura Stuyck (19) uit Meise heeft het tot finaliste van Miss Exclusive geschopt. Er zijn 22 finalistes gekozen uit honderden meisjes. De ‘natuur’ en meer bepaald de klimaatopwarming staan centraal in de verkiezing. “Ze willen schoonheid als een stem gebruiken voor verandering.” Het meisje dat de verkiezing wint stroomt door naar ‘Miss Earth’.

Laura studeert orthopedagogie met toegepaste jeugdcriminologie aan KdG Antwerpen. “Een van de redenen dat ik deelneem is omdat ik zou willen uitgroeien tot een sterke vrouw die zelfzeker is en ook sterk in haar schoenen staat. Een ‘independent woman’. Ik heb me online ingeschreven onder het motto: ‘Ik kan het maar eens proberen’ .”

Toen ze dan te horen kreeg dat ze geselecteerd was als finaliste kon haar dag niet meer stuk. “We zijn met 22 finalisten, gekozen uit honderden meisjes. We zijn nu volop bezig met leuke activiteiten te doen om elkaar beter te leren kennen en een echte groep te vormen. Hierna beginnen we ook met leren hoe we juist op de catwalk lopen, poseren, met de camera omgaan en noem maar op.”

Als finaliste moet je je natuurlijk ook inzetten. “De ‘natuur’ staat centraal in de verkiezing. Het is dus niet voor niets dat de winnares van Miss Exclusive meestal doorstroomt naar Miss Earth. We moeten mensen sensibiliseren doorheen ons avontuur. Ook moeten we zelf enkele acties ondernemen: nieuw leven creëren, een zwerfvuilactie,… Verder verkopen we ook snoepjes, waarvan een deel van de opbrengst naar VZW Vrienden der Blinden gaat. Dit om ons meterschap over onze hond Gracie te sponsoren.”

De finaleshow zou normaal volgend jaar in februari plaatsvinden, al dan niet met publiek. Het thema is ‘jungle.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise