Vilvoorde zoekt laptops of tablets voor kwetsbare kinderen

Stad Vilvoorde zoekt laptops of tablets die in bruikleen gegeven kunnen worden aan kinderen die er zelf geen hebben om van thuis les te volgen.

Nu de scholen gesloten zijn, geven scholen op afstand les. Doordat niet iedereen een computer in huis heeft, kunnen helaas niet alle kinderen deze lessen bijwonen. Ondanks inspanningen van de Vlaamse overheid is de vraag groter dan het aanbod. Daarom start ook stad Vilvoorde met het inzamelen van laptops en tablets om te garanderen dat niemand uit de boot valt.

Burgemeester Hans Bonte: “We willen vermijden dat kwetsbare leerlingen een leerachterstand oplopen, omdat ze niet over een computer beschikken om thuis voor school te werken. Alle leerlingen verdienen goed onderwijs. Ook in crisistijd en ongeacht de portemonnee van hun ouders.”

Verschillende internetproviders zoals Telenet en Proximus droegen al een steentje bij. Zij verstrekten inlogcodes aan gemeenten, OCMW’s, scholen of erkende jeugdorganisaties voor leerlingen zonder internettoegang. Afstandsonderwijs zonder internet is namelijk ondenkbaar.

Beschik jij over een oude laptop of tablet die je niet meer gebruikt? Of heb je laptops of tablets beschikbaar die je op dit moment niet gebruikt en tijdelijk wilt uitlenen? Stuur dan een bericht naar vilvoorde.helpt@vilvoorde.be of bel naar tel.: 0492 18 75 55. Er staan verschillende vrijwilligers met ICT-achtergrond paraat om de laptop of tablet vervolgens gereed te maken voor hergebruik. Voor de verdeling van de laptops en tablets wordt samengewerkt met de Vilvoordse scholen en stad Vilvoorde. Zij hebben zicht op de leerlingen die er geen in hun bezit hebben.

(foto: Pixabay)

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise