“Nieuwe, zwaardere brug moet Willemsbrug ontlasten”

Vilvoords burgemeester Hans Bonte wil een nieuwe, zwaardere brug over het Zeekanaal om de relatief kleine Willemsbrug te ontlasten. Die is, vijf jaar na de vorige renovatie, alweer twee maanden dicht voor herstellingswerken omwille van al te grote slijtage. De blauwe Willemsbrug, is dan ook gelegen op een drukke verbindingsweg tussen Vilvoorde en Grimbergen en moet heel wat zwaar verkeer verwerken.

De Vlaamse Waterweg wil samen met de betrokken gemeenten bekijken welke maatregelen aangewezen zijn – onder meer een snelheidsbeperking is mogelijk aangewezen.

Volgens Bonte is de fundamentele oplossing een nieuwe, zwaardere brug over het Zeekanaal. “Daarvoor moet de Woluwelaan, die uitmondt in de Willemsstraat, doorgetrokken worden. Met de brug zou ook de bedrijvenzone aan de andere kant van het kanaal ontsloten kunnen worden”, zegt Bonte.

Voor de financiering pleit Bonte voor een PPS-constructie met het bedrijfsleven.

Het is niet de eerste keer dat de piste voor een extra brug aangehaald wordt maar telkens was de hoge kostprijs een struikelblok.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise