Rammstein doorkruist planning werken op viaduct

 

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft in laatste instantie beslist om de planning voor de onderhoudswerken op het viaduct van Vilvoorde om te draaien… omwille van het concert van de Duitse groep Rammstein. Dat is nochtans al maanden geleden aangekondigd. In het uitverkochte Koning Boudewijnstadion worden deze avond 45.000 mensen verwacht. Er zal nu eerst gewerkt worden op de buitenring in plaats van op de binnenring.

“Op die manier kunnen de concertgangers na het optreden in de richting van Zaventem doorrijden over het viaduct van Vilvoorde”, klinkt het bij AWV. “Voor het optreden stelt zich geen probleem, omdat de werken aan de buitenring pas starten omstreeks 21 uur.”

Alle brugvoegen van het viaduct van Vilvoorde krijgen van woensdagavond 10 juli (21 uur) op donderdagochtend 11 juli (5 uur) en van donderdagavond 11 juli tot vrijdagochtend 12 juli een onderhoudsbeurt. Door het vele auto- en vrachtverkeer dat zich elke dag over de brug begeeft, kunnen de voegen zich vullen met zwerfvuil en steentjes. Een mobiele werf beweegt zich per nacht en per rijrichting over twee rijstroken van het viaduct om de voegen één voor één te reinigen. Voor het autoverkeer is er dan tussen 21 uur ‘s avonds en 5 uur ‘s ochtends dan ook maar één rijstrook beschikbaar.

Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht vooral bij de opstart van de werken woensdagavond mogelijke filevorming tot licht vertraagd verkeer. Vrijdag 12 juli voor de start van de ochtendspits is het viaduct weer volledig open.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise