Zennestad maakt zich op voor carnaval

Carnaval Vilvoorde belooft ook dit jaar één groot feest te worden. Van 2 tot en met 10 maart staat de carnavalskermis op de Rooseveltlaan tussen de Nowélei en de Guldenschaapstraat.

Carnavalsraad Vilvoorde – bestaande uit afgevaardigden van de stad, de Vilvoordse carnavalsverenigingen en de Orde van de Pjeirefretters – brengt opnieuw een lichtstoet op Vette Dinsdag Op dinsdag 5 maart om 19.33 uur trekt de carnavalsstoet door de stad. Naast de Vilvoordse groepen nemen ook groepen uit heel Vlaanderen en een aantal prinsendelegaties deel aan de stoet.

Opdat de carnavalsstoet langs de kermis kan gaan, zal het parcours er als volgt uitzien: Mechelsesteenweg – Mechelsestraat – Rooseveltlaan – Nowélei – Leuvensestraat – Campionlei – Rooseveltlaan. De stoet wordt ontbonden ter hoogte van de school Virgo+. Daar zal ook het podium staan waar de carnavalsgroepen zich presenteren voor de jury. Na de stoet vindt de paardenkoppenworp plaats aan dit podium.

De 13de beertjesworp vindt plaats op woensdag 6 maart om 16.30 uur aan het podium op de Rooseveltlaan naast de kermis.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise